Аспержи

Аспержите се отглеждат в област Добрич. Цената е за килограм. В коментар можете да отбележите приблизително желано тегло, което да Ви изпратим

Аспержите са пролетен зеленчук, пълен с важни хранителни вещества. Не ги отминавайте на зеленчуковия щанд, защото те заслужават вашето специално внимание. Аспержите са много бедни на калории. В една чаша от тях се съдържат едва 40 калории. За сметка на това същото количество от полезния зеленчук ви носи невероятните 404 милиграма калий, 4 грама чист растителен протеин и 4 грама фибри.
В аспержите се съдържа още активното вещество аспарагин, което помага за подобряване на кръвообращението и контролиране на кръвното налягане заедно с калия.

Аспержите са много богат източник на витамините А, С, Е и К. Съдържат още фибри, хром, фолиева киселина, витамини от група В. Консумацията на аспержи помага за балансирането на кръвната захар и предпазва от диабет.
Аминокиселината аспарагин, съдържаща се в аспержите, има диуретични свойства. Тя предизвиква освобождаване от излишните течности в организма, като облекчава сърдечната дейност, понижава кръвното налягане и предпазва от инфекции на пикочните пътища и бъбреците.