Био Тулси на прах, Dragon Superfoods Ayurveda, 90 g

  • Марка: DRAGON SUPERFOODS

Тулси (Ocimum sanctum) е билка, наричана още “свещен босилек”. Идващ от Централна и Северна Индия. Притежава силни лечебни  свойства и има духовно значение в аюрведичната медицина. Тулси  е билка, която се използва в народната индийска медицина от хиляди години.
По вид и вкус Тулси прилича на обикновения босилек, но свойствата му включват и мощно адаптогенно поведение. Адаптогенът е агент, помагащ на тялото да преодолее стреса. Адаптогените редуцират негативните последици от умственото напрягане, емоционални затруднения, нездравословни навици, болести, замърсяване и др. Тулси е сред най-ефикасните адаптогени в медицината.

Жен-шенът и Тулси са адаптогени, които пречат на биохимичното развитие на стресовия хормон и балансират кортизола в тялото. Например, твърде високите нива на хормона могат да предизвикат дисбаланс в отделянето на инсулин от панкреаса, който да доведе до хипо или хипергликемия (твърде ниски или твърде високи нива на кръвна глюкоза). Тулси може да балансира кръвната захар чрез регулирането на кортизола.

Листата на тулси са тонизиращи за нервната система, изострят паметта, съдействат за премахването на слузта от бронхиалната тръба и подсилват стомаха.

Други специфични ползи са противовъзпалителни способности, предпазване от язви, радиация; намаляне на холестерола и високото кръвно налягане, подобрено здраве на зъбите, естествени антибактериални и антивирусни способности, подобрено храносмилане и абсорбиране на нутриенти

Есенциалните масла, съдържани в листата, са много богати на фито-химикали, в тях се съдържат ароматът и освежаващият вкус на билката. Химичните й съставки по-конкретно включват евгенол (масло с антисептично въздействие) и други есенциални масла, витамини А и C (1 грам сушена тулси съдържа 8.5мг витамин C), желязоцинк.
Въпреки тонизиращия си ефект, Тулси не съдържа никакви стимуланти.

 

Препоръчителна употреба:

Добави ½ чаена лъжица Тулси в топла вода. Разбъркай, остави водата да изстине и изпий. Взимай сутрин или вечер, преди или след хранене.

Внимание:
При бременност и  кърмене се консултирай с лекар преди употреба.
Не превишавай препоръчителната дневна доза.
Не използвай след изтичане срока на годност.
Съхранявай на място, недостъпно за деца.
Съхранявай на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Продуктът не е предназначен за деца под 12 години.
Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

Средна хранителна стойност за 100g

Енергийна стойност 1028kJ/243kcal
Мазнини 2,7g
– от които ненаситени мастни кислини 1,05g
Въглехидрати 47,8g
– от които захари 5,8g
Белтъци 6,81g
Сол 0,22g

 

Съставки: 100% био Тулси на прах

Произход: Индия