Маска за лице със зелена глина при мазна кожа и акне

  • Марка: Stara Mydlarnia

Зелената глина е била добивана и използвана още в Древен Египет, където е била популярна като материал за направа на лечебни компреси, лекуване на отравяния и третиране на възпаления.

Именно зелената глина с морски произход е и в основата на маската за лице от серията HAPPY FACE, съставена от 99.3% натурални природни съставки. В комбинация с другата водеща активна съставка – млечната киселина – производителят постига една богата на минерали, микро и макроелементи смес с естествено подхранващо антибактериално действие. 

Маската със зелена глина подобрява състоянието на кожата още след първото нанасяне. Тя почиства, изглажда и успокоява раздразнената кожа, като е особено подходяща за мазна и комбинирана кожа, предразположена към поява на акне. 

Начин на използване:

За постигане на оптимален ефект, използвайте маската един или два пъти седмично. Нанесете дебел слой върху лицето, втривайте в кожата в продължение на около минута, след което оставете да подейства за 15 до 20 минути, по възможност избягвайки зоната около очите.